Krajské přebory U13 - Mikuláš Vícha má z dvouhry a mixu 2 bronzy!


Krajské přebory U13 - Mikuláš Vícha má z dvouhry a mixu 2 bronzy!
Na Světový den stolního tenisu, 23.4., se uskutečnily v Němčicích nad Hanou krajské přebory mládeže kategorie do 13 let. Náš oddíl reprezentovali Šimon Vícha a Mikuláš Vícha, který se s touto kategorií v Němčicích rozloučil.

Čtvrtý nasazený ve dvouhře, Mikuláš Vícha, prošel základní skupinou po přesvědčivých výhrách nad Černockým 3:1 a Šíblem 3:0. Po postupu z 1. místa narazil ve čtvrfinále pavouka na R. Grohmanna z Hnojic a nedal mu šanci. V semifinále se náš hráč utkal s nasazenou jedničkou Rygalem z Přerova. Miky pokračoval ve výborném výkonu a podařilo se mu vyhrát první set utkání. Po vyrovnaném boji nakonec Mikuláš prohrává poměrem 1:3 a končí na parádní 3. příčce.

Obrázek
Mikuláš Vícha držel vyrovnaný boj i pozdějším vítězem Rygalem. Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

Mikymu se zadařilo i ve smíšené čtyřhře po boku parťačky Hanky Pospíšilové z Neředína. Pár procházel poměrně složitou cestou, když hned v prvním kole porazil vyrovnanou přerovskou dvojici Kožuch-Vinklárková. Ve čtvrtfinále pavouku se naše duo poměrně natrápilo s olomouckým párem Navrátil-Sovadinová, ale nakonec v pěti setech zápas zvládlo. Mezi 4 nejlepšími dvojicemi Mikuláš s Hankou nedostali šanci proti Píšovi s Fabiánkovou a odnesli si tak z mixu bronz.

Šimon Vícha jako šestý nasazený hráč prošel základní skupinou také poměrně hladce. Po třísetových výhrách postupně nad Kašpárkem, Veselým a Halmazňou i on vyhrál svou skupinu a splnil počáteční cíl. V osmifinále pavouka s R. Grohmannem sváděl vyrovnaný boj, který došel až do pátého setu. I když nakonec Šimon dokázal srovnat ze stavu 5:10, vyhrát se mu nepodařilo a v turnaji skončil.

Ve smíšené čtyřhře Šimon s Emou Pospíšilovou prohráli hned v prvním kole pavouka a turnaj pro ně skončil. Neúspěchem skončila i chlapecká čtyřhra po boku boku bratra. V opatrném zápase proti bratrům Grohmannovým po nedobrém výkonu prohráli v pěti setech a k medailovým bojům se nedostali.

Obrázek
Třetí hráč dvouhry U13, Mikuláš Vícha. Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

I z dalších krajských přeborů dokázal náš oddíl přivézt dvě medaile. Tentokrát to bylo i z hlavní kategorie dvouhry zásluhou Mikuláše Víchy, který po delší době zaznamenal výraznější výsledek.

Kompletní výsledky jsou pod tímto odkazem.
27.4.2023 | Jakub Kolář | Přečteno: 220x

Utkání

Partneři: