3. krajský bodovací turnaj ve Šternberku a Přerově


3. krajský bodovací turnaj ve Šternberku a Přerově
O prvním listopadové sobotě se oddíl stolních tenistů vypravil na další bodovací turnaj. Ten byl rozdělen tentokrát do dvou heren, pro kategorii A+B v Přerově, pro zbylé kategorie C-H ve Šternberku.

Obrázek
Šimon Vícha

Turnaje ve Šternberku se zúčastnilo téměř 80 mladých hráčů a hráček, za oddíl Tatran Litovel nastoupili nadějní reprezentanti Filip Šubrt a bratři Mikuláš a Šimon Víchovi. Kvůli velkému obsazení byli hráči rozděleni do 8 skupin. Ve skupině H bojoval za umístění Filip Šubrt a Mikuláš Vícha a ve skupině G Šimon Vícha. Ve skupině H se umístil Mikuláš Vícha na 7. místě a Filip Šubrt v základní skupině na 1. místě, postoupil tedy do semifinále, které následně vyhrál poměrem 3:1. Ve finále se utkal s hráčem ze Šumperka Dostálem. Finále skončilo ve prospěch Dostála, s nímž náš reprezentant prohrál 1:3, Filip tak získal krásné 2. místo ve skupině H. Šimon Vícha se prokousával nástrahami skupiny G, nakonec vybojoval 11. místo, které si získal výhrou až v posledním duelu skupiny.
Obrázek
Mikuláš Vícha

V Přerově nás reprezentoval jediný zástupce Jakub Kolář, který se do kategorie B kvalifikoval dle výsledků z předchozího turnaje. Jakub s přehledem vyhrál v konkurenci dalších 3 hráčů a 1 hráčky základní skupinu B1 se ztrátou jednoho setu. Postoupil tedy do nadstavbové skupiny B1-6, kam se započítávaly jeho výsledky s 2. a 3. hráčem ze základní skupiny B1. Čekali na něj další tři soupeři (tři nejlepší ze základní skupiny B2), první dva zápasy prohrál smolně v pěti setech vždy 2:3, a tak by musela v posledním zápase přijít pomoc soupeře, aby měl ještě šanci jako jeden ze dvou postoupit do vyšší kategorie A. Ačkoli se tak nestalo, Jakub poslední zápas vyhrál 3:2 a celkově skončil na 3. místě skupiny B. V konečném žebříčku, jenž obsahoval i hráče z divize A, náš hráč obsadil 15. místo.
Obrázek
Filip Šubrt

Další, v pořadí 4. bodovací turnaj by se měl uskutečnit až v příštím roce 19. ledna 2019 v Postřelmově. Litovelským mládežníkům děkujeme za reprezentaci a věříme, že podobných ne-li lepších výsledků dosáhnou i při dalších turnajích.

Další fotky z turnaje jsou k nahlédnutí zde.

Autory článku jsou Jakub Kolář a Lukáš Kučera.
25.11.2019 | Roman Navrátil | Přečteno: 700x

Utkání