4. RBTM U11 ve Valticích - Šimon Vícha v osmifinále


4. RBTM U11 ve Valticích - Šimon Vícha v osmifinále
V sobotu 21. ledna se ve Valticích uskutečnil 4. republikový bodovací turnaj mládeže kategorie U11. Za náš oddíl byl nominován Šimon Vícha.

Šimon se prezentoval v turnaji A jako nasazená dvanáctka. V základní skupině nejprve přesvědčivě porazil břeclavského Šlichtu, ale ve skupině ho čekaly důležitější zápasy. V tom druhém podlehl nasazenému domácímu Cupákovi a o postupu tak mělo rozhodnout poslední utkání. Proti zlínskému Doleželovi to byl tuhý boj. První set se Šimon získal díky koncovce 15:13 a následně urval i set druhý. V tom třetím rozhodujícím za stavu 9:9 získal ze svého servisu oba body a mohl se tak radovat z vítězství a postupu do pavouka.

Obrázek
Šimonovi Víchovi se podařil jeden z prvních výraznějších individuálních výsledků a svým umístěním potvrdil postavení na žebříčku mezi nejlepšími 20 hráči. Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

V mezičase náš hráč stihl odehrát jedno kolo čtyřhry společně s hulínským Martinem Vaňharou. I přes kvalitní výkon se jim do cesty postavil nasazený pár a postup do dalšího kola jim nedovolil.

Po čtyřhře se litovelský hráč soustředil už jen na dvouhru. V 1. kole pavouka narazil na krajského kolegu Pavlince z KST Olomouc a po přesvědčivém výkonu jej porazil 3:0. Mezi 16 nejlepšími pak s nasazenou dvojkou Tlustým z Elizzy Praha držel krok ve všech setech, ale kvalitní soupeř koncovky překlopil na svou stranu a poslal Šimona domů.

Celkově lze umístění na 9. až 16. místě hodnotit jako úspěch. Prvotním cílem bylo postoupit ze skupiny a další vyhrané kolo znamenalo jen potvrzení úspěchu. Věříme v další podařené turnaje ve zbytku sezony.

Kompletní výsledky jsou dostupné pod tímto odkazem.
29.1.2023 | Jakub Kolář | Přečteno: 253x

Utkání