TOP 16 - velmi úspěšný víkend se zlatou tečkou


TOP 16 - velmi úspěšný víkend se zlatou tečkou
O posledním víkendu před štědrým dnem se v Přerově uskutečnily turnaje TOP16, kterých se účastnilo 16 nejlepších hráčů dané kategorie. Náš oddíl měl čtyřnásobné zastoupení v podobě Václava Štěpánka, Vanessy Uvízlové, Mikuláš Víchy a Šimona Víchy.

V sobotu 17. prosince se nejprve dopoledne vydali v kategorii U19 bojovat Vanessa Uvízlová a Václav Štěpánek. Výborný výsledek zaznamenala Vanessa, která v šestičlenné skupině dokázala porazit rivalky Krňovou a Ondrejkovou. Po prohrách s první Glückovou a druhou Haltmarovou to znamenalo parádní 3. místo. Václav si ve své základní skupině vedl také výborně, když porazil favority Šafáře a Šolleho. Po postupu z prvního místa ale nedokázal udržet nervy s přerovským Severou a do semifinále se nedostal.

Obrázek
Vanessa Uvízlová si v turnaji do 19 let došla pro 3. příčku. Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

Úspěšně si počínali i bratři Víchové v odpolední části, kdy byla na programu kategorie U13. Mikuláš s přehledem zvítězil ve skupině a následně prošel přes čtvrtfinále, kde porazil přerovského Kožucha. V semifinále po vyrovnaném zápase skončil na raketě Píše z Přerova a směřoval do utkání o 3. příčku. Šimon ve skupině jako nasazená dvojka dokázal porazit v pěti setech mohelnického Slamku a do pavouka také mířil z první příčky. Čtvrtfinálem prošel přes Švehlu z Křelova, ale podobně jako bratr dál neprošel, když prohrál 1:3 s Navrátilem z KST Olomouc. V souboji o 3. místo byl úspěšnější starší bratr, Mikuláš.

Obrázek
Mikuláš Vícha nakonec v souboji o 3. příčku porazil bratra Šimona. Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

V neděli pokračovaly soutěže U15 a U11. Mezi hráči do patnácti let se podařilo suverénně vyhrát skupinu Václavovi Štěpánkovi. V pavouku prošel přes Aberla, následně i Šmída a ve finále prohrál s Opanasiukem. Na turnaji, kde reprezentoval náš oddíl naposledy, se tak rozloučil parádní 2. příčkou. Mikuláši Víchovi se v základní skupině nedařilo a v následné útěchové skupině vyhrál 2 zápasy a skončil na 11. místě. Vanessa Uvízlová nedokázala zopakovat svůj sobotní úspěch. Krňová s Ondrejkovou po odvetách naši hračku odsunuly na konečnou 4. příčku.

Obrázek
Václav Štěpánek si po sobotě spravil chuť a vybojoval 2. příčku. Foto: Roman Navrátil. Více foto ve fotogalerii.

Ve své hlavní kategorii U11 se představil Šimon Vícha. Litovelský hráč předváděl svou typickou bojovnou hru a ve čtyřech zápasech turnaje 3krát zvítězil a jednou odešel poražen. Nakonec díky lepšímu vzájemnému zápasu skončil na 1. místě a v polovině sezony potvrdil pozici jedničky kategorie U11.

Obrázek
Šimon Vícha i přes jedno zaváhání potvrdil roli favorita a zvítězil. Foto: Roman Navrátil. Více foto ve fotogalerii.

To, že každý z reprezentantů vybojoval medailové umístění považujeme za velký úspěch, protože prokázali, že patří do špičky kraje. Věříme, že se jim bude takto dařit i v dalším průběhu sezony.

Kompletní výsledky jsou dostupné zde.
Výsledková listina je dostupná zde.
2.1.2023 | Jakub Kolář | Přečteno: 368x