3. RBTM ve Vlašimi


3. RBTM ve Vlašimi
O víkendu 19. a 20. listopadu se ve Vlašimi konal 3. republikový bodovací turnaj mládeže. V sobotu nás v kategorii U15 reprezentovali Václav Štěpánek a Vanessa Uvízlová, v neděli pak bratři Víchové v kategorii U13.

Václav Štěpánek v turnaji A dostal velmi těžkou skupinu rovnou se dvěma obranáři. Alespoň set si připsal s Kauckým z pražské Kotlářky a s Kuncem z Havlíčkova Brodu. Jinak ale na hráče z tréninkových center nestačil. V útěše svůj zápas vedl 2:0, ale nakonec se Vaškovi nepodařilo zápas dohrát a s turnajem se rozloučil.
Václavovy výsledky.

Vanessa Uvízlová v základní skupině turnaje B nejprve prohrála v pěti setech s favoritkou skupiny, ale pak další dva zápasy vyhrála a na skóre postoupila z 2. místa. V pavouku se dlouho neohřála, když se jí nepodařilo porazit děčínskou Kubánkovou. Postup ze skupiny se ale v nabité skupině počítá.
Vanessiny výsledky.

Obrázek
Mikuláš Vícha se v kategorii U13 probojoval do pavouka z prvního místa skupiny, na víc to ale nestačilo. Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

Mikuláš Vícha jako nasazená trojka turnaje B prošel suverénně základní skupinou, když si v obou zápasech poradil se soupeři 3:0. Ve čtvrtfinále pak bojoval s Bednářem z pražské Kotlářky, ale v pátém setu prohrál 14:12 a s turnajem se rozloučil.
Mikulášovy výsledky.

Šimon Vícha neměl pro základní skupinu turnaje B moc štěstí na los. V prvním utkání jasně prohrál a aby postoupil, musel druhý zápas zvládnout bez ztráty setu. Proti Filipu Svobodovi se pokusil o odvetu za zápas v Havířově, ale po vyrovnaných koncovkách nakonec prohrál 1:3.
Šimonovy výsledky.

V tomto turnaji jsme zaznamenali dílčí úspěchy v podobě dvou postupů ze skupiny. Na další RBTM se budeme těšit v novém roce.
19.12.2022 | Jakub Kolář | Přečteno: 216x