Vanessa Uvízlová stříbrnou medailistkou na krajských přeborech U15


Vanessa Uvízlová stříbrnou medailistkou na krajských přeborech U15
O víkendu 26. a 27. března se konaly nejen krajské přebory U13, ale i krajské přebory kategorie U15 v Kolšově. Náš oddíl zde reprezentovala dvojice Václav Štěpánek a Vanessa Uvízlová.

Vanessa Uvízlová v základní skupině dvouhry postupně narazila na tři soupeřky. Proti Lucii Křížové z Uničova se jí nepodařilo vzdorovat nátlakové hře a tento zápas nakonec prohrála. V utkání proti Tereze Fabiánkové ze Štítů vedla 2:0. Po druhém setu si soupeřka vzala medical time out a po něm už utkání nedohrála. V posledním zápase si vybojovala postup proti Barboře Pavelové z Moravského Berouna. Bohužel ale ve čtvrtfinále hned vypadla s Romanou Glückovou z Moravského Berouna, která nakonec turnaj ovládla. Ve čtyřhře po boku Gabriely Ondrejkové z Hnojic dokráčela až do finále, kde se střetly s dvojicí Glücková - Křížová. Naše hráčky sice první set vyhrály, ale další průběh už ovládly soupeřky. Vanessa s Gabrielou tak získaly stříbrné medaile na krajských přeborech U15. Ve smíšené čtyřhře po boku Václava Štěpánka vypadli v pavouku s první nasazenou dvojicí Doušek - Glücková.

Obrázek
Vanessa Uvízlová se spoluhráčkou Ondejkovou z Hnojic. Foto: Radek Uvízl. Více foto ve fotogalerii.

Václavovi Štěpánkovi se podařilo zvítězit v prvním zápase základní skupiny proti Aberlovi z Hnojic 3:2. Václav porazil i Vaňka z Velkých Losin 3:1 a Sléžku z Přerova 3:2 a mohl se radovat z postupu z prvního místa do pavouka. Tam zdolal Ondřeje Skálu z Přerova a postoupil do čtvrtfinále. Mezi osmi nejlepšími se střetl s Tomášem Skřivánkem, jehož den předtím porazil ve finále kategorie U13. Tentokrát se ale Vaškovi na úspěch navázat nepodařilo, odešel s porážkou 2:3 a konečným umístěním bylo 5. - 8. místo ve dvouhře. V chlapecké čtyřhře po boku Jiřího Aberla z Hnojic vypadli ve čtvrtfinále proti přesně hrajícím Švestákovi s Ratajským poměrem 1:3. Smíšenou čtyřhru sehrál společně s Vanessou Uvízlovou, jak bylo výše uvedeno.

Vanessa Uvízlová svým druhým místem navázala na úspěšnou sobotu Václava Štěpánka a pro litovelský Tatran letos vybojovala na krajských přeborech již čtvrtou medaili. O dalším víkendu nás čekají ještě krajské přebory kategorie U19, o týden později kategorie U17 a v neposledním řadě kategorie U11.

Kompletní výsledky jsou dostupné pod tímto odkazem.
15.4.2022 | Jakub Kolář | Přečteno: 417x

Utkání

Partneři: