Vítej zlatý hattricku! Václav Štěpánek trojnásobným krajským přeborníkem


Vítej zlatý hattricku! Václav Štěpánek trojnásobným krajským přeborníkem
V sobotu 26. března se naše reprezentace vydala na krajské přebory kategorie U13 do Hnojic. Nominovaní hráči Václav Štěpánek, Alex Jurečka, Šimon Vícha a Matěj Hájek soutěžili ve dvouhře, čtyřhře a smíšené čtyřhře.

Největší želízko v ohni, Václav Štěpánek, začalo turnaj na výbornou. Ve smíšené čtyřhře po boku Gabriely Ondrejkové z Hnojic došli až do finále, kde porazili Šmída s Fabiánkovou a získali tak první titul krajských přeborníků v mixu. Podobně si vedl i v chlapecké čtyřhře. Po boku spoluhráče Tomáše Skřivánka z Přerova to ale měli těžší než v mixu. Ve finále proti Šmídovi s Ratajským to s nimi nevypadalo dobře, protože prohrávali 1:2. Pak se ale vzchopili a přesnou hrou vyhráli další dva sety a stali se krajskými přeborníky v chlapecké čtyřhře. Ve dvouhře Vašek opanoval základní skupinu, prošel přes čtvrtfinále a v semifinále porazil Ratajského z KST Olomouc. Finále svedl proti spoluhráčovi z deblu Skřivánkovi. Vašek rychle vedl 2:0 a i když přerovský hráč snížil, ve čtvrtém setu začal lépe náš reprezentant a nakonec se radoval ze třetího titulu krajského přeborníka.

Obrázek
Trojnásobný krajský přeborník Václav Štěpánek. Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

Šimon Vícha turnaj začal smíšenou čtyřhrou, kde po boku Terezy Kysilkové z Moravského Berouna zaznamenali postup přes jedno kolo pavouka. V chlapecké čtyřhře se spoluhráčem Grohmanem z Hnojic předvedli dobrý výkon, ale po úvodní prohře 2:3 pro ně soutěž skončila. Ve dvouhře se Šimonovi v prvním zápase podařilo zvítězit proti Veslému ze Štítů jasně 3:0. Pak ale v rozhodujícím zápase skupiny špatně začal s neředínským Sotorníkem a prohrával 2:0. I když se držel taktiky, nakonec to stačilo jen na jeden set a prohru 1:3. V posledním zápase se náš hráč střetl s třetím nasazeným kolšovským Šmídem, se kterým předváděl pěkné výměny, ale nakonec prohrál 0:3 a ze skupiny nepostoupil.

Alex Jurečka si v soutěži smíšené čtyřhry po boku Elen Chovancové z Horního Města zahrál jen jeden zápas, který v pavouku hned prohráli. V chlapecké čtyřhře s Matějem Hájkem nemuseli jako nasazený pár hrát první kolo pavouka. Hned v tom dalším ale prohráli s dvojicí z KST Olomouc 0:3. Nejlepší výkon Alex podal ve dvouhře. Se Štáblem z Nákla sice prohrál hladce 0:3, ale s nasazeným Slamkou zabojoval a utkání došlo až do 5. setu. V rozhodujícím setu však Alex nakupil mnoho nevynucených chyb, prohrál 2:3 a ani on ze skupiny nepostoupil.

Obrázek
Matěj Hájek při jednom z forhendových úderů. Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

Poslednímu reprezentantovi Matějovi Hájkovi se dařilo ve smíšené čtyřhře po boku Barbory Pavelové z Moravského Berouna. Přes první kolo postoupili, ale pak prohráli se silnou dvojicí Skála - Sovadinová. Ve čtyřhře s Alexem Jurečkou prohráli hned v prvním kole pavouka. Základní skupina dvouhry mu přinesla poměrně těžké soupeře. Proti Dusíkovi z KST Olomouc se mu nedařilo a prohrál 0:3. V druhém a posledním utkání skupiny statečně vzdoroval nakonec druhému Skřivánkovi, ale po prohře 0:3 ani on ze skupiny nepostoupil.

Václav Štěpánek na tomto turnaji ukázal, že aktuální formu z republikových turnajů dokázal přenést i na krajskou úroveň a zaznamenal v této sezóně největší litovelský úspěch. Ostatní předvedli, že se mohou měřit i s velmi silnými soupeři, ale v tréninku mají stále, co dohánět.

Kompletní výsledky turnaje najdete zde.
30.3.2022 | Jakub Kolář | Přečteno: 402x

Utkání

Partneři: