6. RBTM - Hluk


6. RBTM - Hluk
O víkendu 19. a 20. března se konala série posledních republikových bodovacích turnajů v Hluku. V kategorii U13 nás v neděli reprezentoval Václav Štěpánek.

V prvním zápase základní skupiny A litovelský hráč narazil na reprezentanta Račáka z KST Zlín. Račák dominantní hrou předčil našeho hráče a výsledkem byla prohra 0:3. Proti Durdisovi z Elizzy Praha Václav dobře začal. Vedl 1:0, další dva sety ztratil, ale nakonec dorovnal na 2:2. Po špatném začátku pátého setu náš hráč ztratil utkání 2:3 a tento zápas rozhodl nakonec o Vaškově nepostupu. V posledním zápase skupiny se Václav utkal se Skákalem z DTJ Hradec Králové. Kvůli nekoncentraci ztratil první dva sety, ale potom už další sety nepustil a zvítězil 3:2.

Třetí místo ve skupině znamenalo pro Václava další postup v turnaji do útěchy. Po prvních dvou snadných vítězstvích nad Martínkem a Kosem se utkal v semifinále proti Lukáši Přikrylovi z Blanska. Zápas probíhal velmi vyrovnaně, ale Václav nakonec zásluhou dobrých koncovek setů vyhrál 3:1. Ve finále se setkal s travařem Tomášem Michkem z Chrudimi, po jehož boku prohrál hned v prvním kole čtyřhry. Z počátku probíhalo utkání ve velmi vlažném tempu, ale pak se oba hráči rozehráli a předváděli parádní výkony. V dlouhých výměnách v pátém setu byl nakonec úspěšnější Michek a stal se vítězem. Náš Václav Štěpánek nakonec v útěše turnaje A skončil druhý.

Obrázek
Václav v osmifinálovém utkání útěchy. Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

Svůj komentář doplnil i trenér Jakub Kolář: “V prvním zápase Vašek potvrdil, že dokáže hrát vyrovnaně i s takovým soupeřem, jakým je Račák. Bohužel náš hráč ale nedodržel celou dobu taktiku, takže vyrovnaný byl jen poslední set. V dalším zápase jsem od Václava čekal mnohem větší bojovnost, protože tam šlo o postup. Náš hráč sice dobře začal, ale když začal ve 2. a 3. setu prohrávat, set odevzdal. Pátý set už je potom vabank a Vaškovi nakonec nepřálo štěstí. Nepostup se pak projevil i na psychice, poslední zápas skupiny nakonec vyhrál, ale hrát začal až ve třetím setu. V útěše potom alespoň Vašek splnil nasazení a dostal se až do finále, kde bojoval.”

Posledním republikovým turnajem po Václava Štěpánka bude letos mistrovství České republiky kategorie U13.

Kompletní postup turnajem najdete pod tímto odkazem.
7.4.2022 | Jakub Kolář | Přečteno: 242x

Utkání

Partneři: