5. RBTM v Hostinném - Václav Štěpánek poprvé v turnaji A


5. RBTM v Hostinném - Václav Štěpánek poprvé v turnaji A
Pátý republikový bodovací turnaj se konal 20. února v Hostinném. Naše barvy zde hájil v kategorii U13 jediný účastník Václav Štěpánek. Historicky poprvé se litovelský zástupce probojoval na republikovém turnaji do divize A.

Podle nasazení byl náš hráč v základní skupině outsiderem, takže teoreticky mohl soupeře jen překvapit. V prvním zápase proti Březinovi ze Zlína nestačil na tempo soupeře a jasně mu podlehl 0:3. Větší naděje Vašek vkládal do dalšího zápasu proti brněnskému Hrdličkovi, kterého před dvěma týdny na RBTM v Brně porazil. Zápas nakonec došel do 5. setu, kde byl po Vaškově nekoncentrovaném výkonu úspěšnější soupeř. V posledním zápase mu los přidělil nasazenou jedničku a reprezentanta Olivera Balvara z SKST Havířov. Václavovi se podařilo vzdorovat pouze ve druhém setu, který prohrál 10:12, jinak proti výborně technicky založenému hráči nedostal šanci.

Obrázek
ilustrační foto našeho hráče. Foto: Jakub Kolář.

Poslední místo ve skupině znamenalo další Václavovo směřování turnajem v útěše. Tam v prvním kole pavouka porazil Nemčíka z Elizzy Praha poměrem 3:0. Svůj další zápas potom svedl s Flajšarem z Nového Lískovce. Nasazeného hráče se mu podařilo porazit v pěti setech. I v dalším utkání se mu podařilo porazit poměrně vysoko nasazeného hráče, a sice blanského Přikryla jasně 3:0. Vašek se tak dostal až do semifinále, kde mu ale stopku ukázal Král z Hodonína.

V soutěži čtyřhry své síly spojil s Tomášem Šmídem z Kolšova. Tato dvojice ale daleko nedošla, protože pohrála hned v prvním kole s dvojicí z tréninkového centra v Havlíčkově Brodu Muška - Šrámek.

Litovelská premiéra v turnaji A se sice nevyvedla podle představ, ale věříme, že Vašek ještě potrénuje a na příštím turnaji to bude lepší. Poslední, šestý, republikový bodovací turnaj se uskuteční 19. a 20. března v Hustopečích a Hluku.

Kompletní postup Václava Štěpánka turnajem lze najít pod tímto odkazem.
6.3.2022 | Jakub Kolář | Přečteno: 314x

Utkání

Partneři: