5. KBTM v Moravském Berouně


5. KBTM v Moravském Berouně
Série krajských bodovacích turnajů mládeže pokračovala v Moravském Berouně, kde samozřejmě nechyběla naše mládež. 5. 2. 2022 naši hráči vyrazili předvést, co umí.

Obrázek
Zleva Matěj Hájek, Mikuláš Vícha, Matěj Piňos, Alex Jurečka a Šimon Vícha. Všichni v dobré náladě. Foto: Roman Navrátil. Více foto ve fotogalerii.

Matěj Hájek a Matěj Piňos se ukázali ve skupině D1, respektive D2. Matěj Hájek je pověstný svou bojovností a tu ukázal i v Moravském Berouně. Jen těsně mu uniklo druhé místo v pohledném zápase s Poláškem z Bystrovan. Přestože se pral s podáním soupeře, dokázal mu být vyrovnaným soupeřem, ale nakonec padl 2:3 na sety a umístil se na třetí pozici. Matěj Piňos skončil v D2 na 4. místě s bilancí dvou výher a třech porážek. Lepší umístění mu uniklo jen těsně, když se Slamkovou z Mohelnice a Jurákem ze Šternberka prohrál 2:3 na sety. V zápasech o celkové umístění bojoval Matěj Hájek o páté místo se Slamkovou z Mohelnice. Předvedl dobrý výkon. Na hráčku z Mohelnice to ale nestačilo a vyhrála 3:2 na sety. Matěj Piňos zakončil turnaj spokojený, když vyhrál zápas o sedmou příčku 3:1 proti Malinovské z Moravského Berouně.

Obrázek
Bekhendový pink Matěje Hájka. Foto: Radek Uvízl. Více foto ve fotogalerii.

Nejvíc litovelských hráčů se předvedlo ve skupině C1 a C2. Našim svěřencům v C1 se bohužel nedařilo. Šimon Vícha vyhrál jeden zápas proti spoluhráči z oddílu Alexovi Jurečkovi, což stačilo na páté místo. Alex Jurečka nedokázal žádný ze svých zápasů dotáhnout do vítězného konce. Nejblíže byl v zápase proti Dohnalovi z Bystrovan, který prohrál 2:3. Skončil tudíž na posledním, šestém místě. Vanessa Uvízlová reprezentovala Litovel ve skupině C2, kde předvedla dobrý výkon a skončila čtvrtá se dvěma výhrami z pěti utkání. Bývala by skončila výše, kdyby neprohrála s Kvapilem z Neředína 2:3. Později si spravila chuť v zápase o celkové sedmé místo skupiny C, když porazila Fabiánkovou ze Štítů 3:0. Šimon Vícha dal do posledního zápasu dne o deváté místo všechno a byl za to odměněn výhrou 3:1 proti Dohnalovi z Bystrovan. Poslední 12. příčku nakonec obsadil Alex Jurečka, protože nestačil na Malinovskou z Moravského Berounu a prohrál 1:3.

Obrázek
Vanessa Uvízlová ve vypjatém zápase s Kvapilem. Foto: Roman Navrátil. Více foto ve fotogalerii.

Poslední účastník naší výpravy, Mikuláš Vícha, nabíral další zkušenosti ve skupině B2. Ukázal, že je vyrovnaným soupeřem proti všem, ale do vítězného konce dotáhl jen jeden zápas proti Kvapilovi z Hnojic. V B2 mu tak náleželo páté místo. Za zmínku stojí souboj s Tůmou ze Šternberka, kde Mikuláš zpřesnil svoji hru, ale na výhru to bohužel nestačilo a prohrál 2:3 na sety. V souboji o celkové deváté místo skupiny B, ale porazil Poláška z Bystrovan 3:1.

Obrázek
Podání Mikuláše Víchy. Foto: Roman Navrátil. Více foto ve fotogalerii.

Výkony našich svěřenců okomentoval trenér Roman Navrátil: ”Pátý krajský bodovací turnaj nebyl z mého pohledu tak podařený jako v Postřelmově. Ale je normální, že ne vždy se daří. Pokud budou naši svěřenci dál poctivě trénovat, tak to příště bude lepší. Chtěl bych zejména pochválit Matěje Hájka, který byl v této sezóně teprve podruhé na bodovacím turnaji a uhrál pěkný výsledek. Pro Mikuláše Víchu je to ve vyšší skupině těžké, takže spíš nabírá zkušenosti, ale snaží se hrát co umí a jeho herní projev se mi líbil.”

Poslední krajský bodovací turnaj mládeže této sezóny se bude konat 5. března v Přerově a Němčicích nad Hanou.

Podrobné výsledky naleznete pod tímto odkazem.
17.2.2022 | Roman Navrátil | Přečteno: 515x