3. RBTM v Praze - Jakub Kolář vítězem útěchy turnaje B


3. RBTM v Praze - Jakub Kolář vítězem útěchy turnaje B
Po svátku se v Praze Řepy uskutečnil 3. republikový bodovací turnaj i s naší účastí. Do kategorie juniorů se totiž nominoval i litovelský hráč Jakub Kolář. Druhý z nadějných reprezentantů, Václav Štěpánek, si bohužel zlomil ruku a v době turnaje stále probíhala jeho rekonvalescence.

Náš jediný zástupce se představil v turnaji B v základní skupině A. Vůbec poprvé vyhrál své úvodní vystoupení na republikovém turnaji, a to s děhylovským Slivkou poměrem 3:1. Z dalších zápasů musel vyhrát alespoň jeden, aby mohl pomýšlet na postup do hlavní fáze turnaje. Proti Veseckému ze Slaného bohužel neměl šanci a prohrál jasným poměrem 0:3. V posledním zápase skupiny sváděl vyrovnaný boj proti pražskému Rekovi, nezískal však ani set a ze skupiny nepostoupil do hlavní fáze.

Obrázek
Jakub Kolář ve svém prvním vítězném utkání skupiny. Foto: Lenka Glücková. Více foto ve fotogalerii.

Třetí místo ve skupině však znamenalo nasazenou pozici do útěchy a tím pádem automatický postup přes první kolo. Ve čtvrtfinále pavouka přehrál Pokorného z chotěbořského oddílu přesvědčivě 3:0. Vyrovnaný souboj potom v semifinále svedl s Kotálem z pingpongového oddílu Karlových Varů. Náš hráč sice prohrál první dvě sady, pak ale změnil taktiku a to vedlo k úspěchu. Třetí i čtvrtý set vyhrál díky větší aktivitě a jistým blokům a v pátém začal vedením 4:0. Celkově pátou sadu získal poměrem 11:7 a radoval se z výborné otočky z 0:2. Finále proti Marholovi ze Sparty Praha probíhalo ve velmi pomalém tempu. Soupeř v zápase působil velmi odevzdaně, a tak nebylo překvapením, že Jakub utkání vyhrál 3:0. Po roce se tak opět radoval z finále útěchy B a tentokrát vítězného.

Litovelský hráč startoval také v soutěži čtyřhry. Své síly spojil s Jakubem Kotálem z Karlových Varů ještě předtím, než spolu svedli vzájemný zápas. V prvním zápase se potkali s dvojicí Pokorný - Marhol. První set se jim nepodařil, a tak rychle prohrávali 0:1. Změnou taktiky vyhráli druhý set a rozhodující třetí sadu senzačně otočili bojovností ze stavu 3:7 a radovali se z postupu do dalšího kola. Zde potkali dvojici z pražského El Niňa Kopecký - Mihalachi. V úvodním setu se jim nepodařilo proměnit několik setbolů a prohráli 14:16. Velmi těsně skončil také druhý set v neprospěch naší dvojice, a to poměrem 10:12. I přes prohru bylo zřejmé, že i s nasazenou dvojicí dokázali držet krok.

Jakub si tak po roce opět z republikového turnaje přivezl medaili, tentokrát za první místo útěchy turnaje B. Věříme, že seriál turnajů se vlivem vlny koronaviru nepřeruší, jelikož mají naši reprezentanti Jakub Kolář a Václav Štěpánek ještě pořád co ukázat.

Podrobnou cestu turnajem můžete nalézt pod tímto odkazem.
24.11.2021 | Jakub Kolář | Přečteno: 235x

Utkání

Partneři: