3. KBTM v Hnojicích - dvě umístění na pódiu


3. KBTM v Hnojicích - dvě umístění na pódiu
Ve dvou hracích dnech, a to 6. a 7. listopadu se uskutečnil další bodovací turnaj mládeže, tentokrát v nám blízkých Hnojicích. Litovelských nadějí se zúčastnilo celkem 7. Poprvé své body sbírali nováčci Matěj Hájek a Matěj Piňos. Bohužel ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit Václav Štěpánek, který je dlouhodobě zraněný.

Jakub Kolář startoval v divizi A. Po prvním nevydařeném zápase se Škvorem 2:3 potřeboval pro postup další zápasy vyhrát. To se povedlo s obranářem Slavíkem poměrem 3:1. Pak ale přišla další porážka s talentovanou Glückovou, která si již připsala výhru v ženské extralize, a to 0:3. V posledních dvou zápasech zvítězil s Douškem a Kořenkem a díky prohře dalších soupeřů se mohl radovat z postupu do semifinále. V souboji o finále potkal favorizovaného Kašníka z Jeseníku a svedl s ním vyrovnanou bitvu. Za stavu 2:1 a 8:6 byl náš hráč blízko výhry, avšak zápas se mu ukončit nepodařilo a hrál se pátý set. Po nepodařeném úvodu rozhodující sady se mu ani po timeoutu nepodařilo zvrátit průběh a nakonec prohrál 2:3. Znamenalo to 3. příčku divize A bez boje, jelikož čtvrtý ze semifinalistů již odjel.

Obrázek
Jakub Kolář poprvé na KBTM na stupních vítězů v elitní divizi. První nakonec skončila Lenka Glücková z Moravského Berouna a druhou příčku si připsal jesenický Sebastian Kašník. Foto: Radek Uvízl. Více foto ve fotogalerii.

V neděli pokračoval program zbylých divizí. Vanessa Uvízlová, a bratři Mikuláš a Šimon Víchovi se uvedli v divizi E rozdělené do dvou skupiny. Šimon v první - E1 a Vanessa s Mikulášem v druhé - E2.

Šimon s velkou zarputilostí předváděl obdivuhodné výměny. Umístil se na šesté pozici ve skupině, která byla o několik tříd vyšší než ty, v nichž doposud nastupoval. Dokonce porazil Vojtěcha Jochmana z Křelova a uhrál několik dalších setů. V zápase o celkové 11. místo předváděl náš hráč pěknou stylovou hru proti o hlavu menšímu bystrovanskému Dohnalovi. Tři vydřené sety znamenaly výhru 3:0 a celkovou 11. příčku.

Obrázek
Šimon Vícha při svém bekhendovém topspinu. Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

Velká senzace proběhla ve druhé skupině. Mikuláš s Vanessou předvedli parádní výkony. Oba aktéři neprohráli jediný zápas, a co víc, pyšnili se jen jedním prohraným setem. O prvním místě rozhodlo tedy jejich vzájemné střetnutí, které vyhrál Mikuláš 3:0. Semifinálový boj náš hráč vyhrál nad Markem Skopalíkem z Hlinska a ve finále na něj čekala přemožitelka Vanessy Pavla Pospíšilová z pingpongových Štítů. Mikuláš nastoupil s odhodláním, na jaké jsme u něj zvyklí. Body mu přinášela nátlaková hra, dělový forehand a kvalitní servis. Jenomže klidným dojmem působící soupeřka se s touto hrou dokázala vyrovnat a jistým pohybem a údery nutila Mikuláše k chybám. Náš Mikuláš zápas prohrál a umístil se na senzačním druhém místě. Vanessa bojovala o třetí příčku s dříve jmenovaným Skopalíkem. Bojovala statečně a svůj zápas nakonec prohrála 1:3 a odnesla si z Hnojic čtvrtou příčku.

Obrázek
Mikymu Víchovi se se podařilo vybojovat senzační druhou příčku ve své divizi za první Pospíšilovou a před třetím Skopalíkem Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

Tři benjamínci našeho týmu si zahráli takzvaný švýcarský systém hraný na kola místo na skupiny. Nebojácně se pustili do soupeřů. Matěj Piňos s Alexem Jurečkou vyhráli 4 zápasy a umístili se na 9., respektive 10. místě. Matěj Hájek uhrál 3 výhry z 6 hraných kol a celkově si odnesl 19. příčku.

Svůj komentář přidal i trenér Tomáš Voříšek: Jako přítomný trenér na místě akce hodnotím výpravu do Hnojic velice kladně. Mezi velkou konkurencí Olomouckého kraje jsme rozhodně nezapadli, spíše naopak.

Čtvrtý krajský bodovací turnaj se uskuteční až v novém roce 2022. Celkem se turnaje zúčastnilo 98 dětí. Pro přehled dodáváme celkové umístění:
Jakub Kolář - 3. místo
Mikukáš Vícha - 50. místo
Vanessa Uvízlová - 52. místo
Šimon Vícha - 59. místo
Matěj Piňos - 69. místo
Alex Jurečka - 70. místo
Matěj Hájek - 79. místo

Postup turnajem našich hráčů najdete pod tímto odkazem.
14.11.2021 | Jakub Kolář | Přečteno: 348x

Utkání