1. KBTM v Moravském Berouně


1. KBTM v Moravském Berouně
První zářijovou sobotu se hned po krajských přeborech konal první krajský bodovací turnaj. Náš oddíl reprezentovali tři pingpongisté - Vanessa Uvízlová, Mikuláš a Šimon Víchovi. Vzhledem k náročnému průběhu začátku sezóny se soutěže nezúčastnili Václav Štěpánek a Jakub Kolář.

Nejlépe si z našich reprezentantů vedla Vanessa Uvízlová, která jako zbytek naší výpravy startovala v divizi E. V základní skupině se potkala i s Mikulášem Víchou, se kterým ztratila jediný zápas skupiny v poměru 1:3. Další zápasy ovládla přesvědčivě 3:0 a porazila i silného Slamku z Mohelnice 3:1. Ač naše hráčka prohrála jeden skupinový zápas, díky souhře dalších soubojů vyšla ze skupiny z prvního místa. V klíčovém semifinále ale narazila na silného Ratajského z KST Olomouc a ze zápasu si odnesla prohru 0:3. Vanessa si spravila chuť hned v zápětí, když vyhrála zápas o třetí místo opět nad mohelnickým Slamkou.

Obrázek
Vanessa Uvízlová ve svém semifinálovém souboji proti Ratajskému z KST Olomouc. Více fotek si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Mikuláš Vícha začal skupinu již zmíněným zápasem se svou spoluhráčkou, v němž zvítězil v poměru 3:1. Podobně jako Vanessa vyhrál další dva zápasy 3:0, což mu dávalo postupové ambice. Pak ale zbývající dva zápasy ztratil v pěti setech a naděje na postup do hlavního pavouka zhasly. V zápase o konečné 7. místo si spravil chuť, když poměrem 3:1 získal zápas ve svůj prospěch.

Nejmladší člen výpravy, Šimon Vícha, startoval ve druhé základní skupině E2. Náš reprezentant opět sbíral zkušenosti a v jednom zápase se mu dokonce podařilo zvítězit nad Žáčkem z Moravského Berouna, když mu nedovolil zisk jediného setu. To znamenalo 5. místo v základní skupině a boj o celkovou 9. příčku. Zde narazil na Malinovskou z Moravského Berouna, s níž se mu však výsledkově nezadařilo a získal celkové 10. místo divize E.

Věříme v další doboru reprezentaci našich hráčů na dalším KBTM, který se uskuteční již 10. října v Mikulovicích.

Výsledky jsou dostupné zde.
22.9.2021 | Jakub Kolář | Přečteno: 241x

Utkání