1. krajský bodovací turnaj v Moravském Berouně


1. krajský bodovací turnaj v Moravském Berouně
Po dlouhé pauze se naši natěšení svěřenci dočkali první ze série krajských bodovacích turnajů. Turnaj se konal 26. 9. v Moravském Berouně a litovelský oddíl reprezentovali celkem 3 hráči napříč divizemi. Jakub Kolář bojoval v divizi A, Václav Štěpánek se prezentoval v divizi D a Vanessa Uvízlová našla své místo v divizi E. Podporu jim činili trenéři Lukáš Kučera a Radek Uvízl.

Turnaj byl rozdělen kvůli koronaviru na dopolední a odpolední část, aby nedošlo ke kumulaci hráčů na jednom místě. Vašek s Jakubem tedy své klání odehráli dopoledne a na Vanessu se dostalo v odpolední části. Celou bodovačku také provázela nutná hygienická opatření. U vstupu do haly byly hráčům měřeny tělesné teploty, následovala nutná dezinfekce a povinné nošení roušek.

Obrázek
Vašek Štěpánek postoupil ze skupiny z 1. místa, v pavouku následně oba své soupeře doslova "rozstřílel"

Jakub Kolář, jenž hrál v divizi A díky neúčasti některých hráčů, narazil v prvním zápase skupiny na obranáře Slavíka, kterého po nejistém výkonu porazil 3:2. V dalších zápasech získal vítězství s hnojickým Zuštinou a pak dvakrát jednoznačně prohrál s Grmelou a Prázdným 0:3. Do rozhodujícího zápasu skupiny nastoupil proti Mazalové z Bruntálu, se kterou v prvním setu ztrácel 8:10, díky dobrým servisům ale set otočil na 12:10. To se ukázalo jako rozhodující v dalším vývoji, protože náš hráč druhou a třetí sadu přesvědčivě ovládl. V utkání o celkové páté místo narazil již potřetí v nové sezóně na domácí Lenku Glückovou. Náš hráč sice vyhrál první set, pak ale další ztratil a třetí a čtvrtý set rozhodly koncovky ve prospěch soupeřky. Doposavad byla Jakubovým nejlepším umístěním 10. příčka, na tomto turnaji se mu podařilo vyšplhat na skvělou šestou příčku.

Taktéž Václav Štěpánek měl štěstí na neúčast některých soupeřů, díky níž se premiérově dostal do divize D. Ve svém prvním zápase skupiny D2 zvítězil proti Ondrejkové z Hnojic ve třech setech. V dalším klání ho čekal přerovský Ďulák. Vašek na něj nestačil a utkání mu uniklo 1:3. Pak se ale našemu hráči podařilo vyhrát velmi důležitý zápas, když porazil Vicence v pěti setech. Poslední dvě utkání skupiny byla spíš povinností. Náš hráč v nich opanoval proti Mazalovi a Křížové. Díky prohře Ďuláka tak Václav postoupil do pavouka z prvního místa. Zde si nejprve přesvědčivě poradil s Jahodou z KST Olomouc a ve finále porazil protivníka ze základní skupiny Vicence tentokrát jednoznačně bez ztráty setu. Vašek se tak mohl radovat při své první účasti z prvního místa divize D. Na další bodovačce mu bude odměnou kvalifikace v divizi C.

Obrázek
Vanessa Uvízlová měla ve své skupině poměrně silné soupeře, i tak se jí podařilo ukořistit dvě cenná vítězství.

Vanessa Uvízlová v odpolední části bojovala v divizi E. V prvním zápase potkala Zavřela z Kolšova, jehož porazila 3:1. Další zápasy prohrála s olomouckým Zapletalem 1:3, dále s Malinovskou z Moravského Berouna stejným poměrem a se šternberským Jurákem 0:3. Na závěr skupiny se utkala s vrstevnicí Beátou Slamkovou z Mohelnice. Utkání mělo vyrovnaný průběh, ale naše hráčka byla úspěšnější ve třech ze čtyř setů a mohla se tak radovat z vybojovaného čtvrtého místa skupiny. V utkání o konečné sedmé místo se naše hráčka potkala se Skopalíkem z SDH Hlinsko. Vanessa, ač bojovala, zápas nevyhrála a odnesla si celkové osmé místo z prvního KBTM.

Trenéři Lukáš Kučera i Radek Uvízl první bodovačku hodnotili pozitivně, jelikož hráči předváděli pěkné výkony a k nim se dostavily i kýžené výsledky. Další krajský bodovací turnaj se uskuteční za dva týdny, 11. října, v Mikulovicích. Věříme, že se na tento turnaj naši svěřenci pečlivě připraví.

Více fotek z turnaje naleznete po tímto odkazem.
Kompletní výsledky najdete zde.
2.10.2020 | Jakub Kolář | Přečteno: 625x

Utkání