6. krajský bodovací turnaj v Přerově a Němčicích nad Hanou


6. krajský bodovací turnaj v Přerově a Němčicích nad Hanou
Hned po dvou týdnech od předposlední krajské bodovačky v Moravském Berouně na naše hráče čekal závěrečný krajský bodovací turnaj 29. února pro divize A-C v Přerově, pro D-G v Němčicích nad Hanou. Tatran Litovel reprezentovali tito hráči: Jakub Kolář, Vítek Maitner, Václav Štěpánek, Filip Šubrt, Vanessa Uvízlová a Mikuláš a Šimon Víchovi.

Jakub Kolář nás reprezentoval v divizi A, zde v základní skupině A2 získal jednu utrápenou výhru nad Zuštinou z Hnojic 3:2 a k ní přidal čtyři prohry se silnými soupeři. Následoval postup do nadstavbové skupiny A7-12, kde nejprve porazil obranáře Slavíka 3:2, pak prohrál s Mazalovou 0:3 a poslední zápas získal s hnojickým Tkaczikem 3:1. Pro Jakuba Koláře to znamenalo celkem třetí výhru na turnaji a konečné 10. místo v elitní divizi A.

Obrázek
Jakub Kolář s podporou trenéra Tomáše Voříška bojoval v divizi A v Přerově.

V divizi E bojovali hned tři zástupci. Základní skupina E1 přisoudila vzájemný souboj Vítku Maitnerovi a Václavu Štěpánkovi, který po napínavém průběhu skončil nečekaným vítězstvím mladšího Vaška. Tento hráč prohrál ve skupině E1 pouze jeden zápas a postoupil z prvního místa do nadstavbové skupiny E1-6, kam se probojoval společně i s Vítkem, jenž ztratil právě jen vzájemný souboj. Mikuláš Vícha se prezentoval ve skupině E2, kde zvítězil ve dvou utkání a ve třech odešel poražen. Díky lepší bilanci setů než u dalších dvou soupeřů se nakonec taktéž probojoval do závěrečné skupiny E1-6. Nejúspěšnějším se zde stal nakonec Vítek Maitner, jenž neztratil ani jeden ze zbylých tří zápasů, a tak obsadil 1. místo v divizi E. Na čtvrtém místě skončil Vašek Štěpánek a páté místo obsadil Mikuláš Vícha.

Podobně jako v divizi E jsme měli také tři zástupce v divizi F. Šimon Vícha vybojoval ve skupině F1 jednu výhru nad Zavřelem z Kolšova a obsadil zde 5. místo. Souboj o celkové 9. místo v divizi F mu přinesl střetnutí se Zapletalem z KST Olomouc, Šimon v něm bohužel neuspěl a obsadil 10. příčku. Další ryze litovelský souboj přinesla skupina F2, kde se potkali Vanessa Uvízlová a Filip Šubrt, úspěšnější v zápase byl druhý jmenovaný v poměru 3:2. Vanessa nakonec skončila ve skupině těsně čtvrtá a v zápase o 7. místo vyzvala hráče Skálu, jehož přehrála 3:2. Filip Šubrt si v F2 zajistil 2. místo, postoupil do nadstavby F1-6, kde mezi dalšími 5 hráči druhé místo uhájil.

Obrázek
Šest litovelských mladíků vedených trenérem Radkem Uvízlem nás reprezentovalo v Němčicích nad Hanou.

Naši reprezentanti tímto turnajem zakončili krajské bodovací turnaje mládeže. Ve zbytku sezony by na některé z nic ještě čekaly krajské přebory jednotlivých kategorií: mladší žactvo - Vanessa Uvízlová, Václav Štěpánek, Mikuláš Vícha, Filip Šubrt; nejmladší žactvo - Václav Štěpánek, Mikuláš Vícha, Šimon Vícha, David Elgner. Kvůli pandemii nového typu koronaviru byly ale všechny zbývající turnaje na konci sezony zrušeny.

Kompletní fotogalerii naleznete pod tímto odkazem
2.3.2020 | Jakub Kolář | Přečteno: 477x

Utkání

Partneři: