4. krajský bodovací turnaj v Postřelmově


4. krajský bodovací turnaj v Postřelmově
Celkem desítičlenná výprava se 19. ledna vydala na v pořadí čtvrtou krajskou bodovačku. Reprezentovalo nás celkem 7 dětí s podporou trenéra a rodičů. Naši hráči hráli v konkurenci dalších 75 stolních tenistů, výsledky našich hráčů se dozvíte v tomto článku.

Obrázek

Hráči věkem nejmladší ale o to zapálenější, tedy Vanessa Uvízlová, Šimon a Mikuláš Víchovi, Václav Štěpánek a Filip Šubrt, bojovali v divizi F. Systém turnaje bohužel zařadil litovelské hráče do stejné divize, a tak někdy docházelo k jejich vzájemným soubojům.

Divize F byla rozdělena na dvě základní skupiny. Filip Šubrt vybojoval ve skupině F2 druhé místo. Následně postoupil do pavouka, kde prošel přes semifinále a svou cestu ukončil až ve finále divize F, z něhož odešel poražen. Ve stejné skupině soupeřil i Václav Štěpánek, jenž zde obsadil 3. místo a musel se tak spokojit jen s vítězstvím v zápase o celkové 5. místo.

Ve skupině F2 jsme měli ještě posledního zástupce, Mikuláše Víchu, který vysoutěžil 4. místo taktéž jako Vanessa Uvízlová v základní skupině F1. Jejich vzájemný souboj vyzněl ve prospěch Mikuláše (3:0), jenž tak skončil v divizi F na 7. místě, Vanessa obsadila příčku hned za ním.

Nejmladší z naší sedmičlenné výpravy, Šimon Vícha, zatím spíše sbírá zkušenosti. Šimon si v tomto turnaji bohužel nepřipsal žádné vítězství, avšak je určitě příslibem do budoucna.
Obrázek
Vanessa Uvízlová u vzdálenější strany stolu. Více foto ve fotogalerii.

Dva naši starší a zkušenější hráči - Vít Maitner a Jakub Kolář byli dle bodovacího žebříčku nasazení do divizí s “vyšší úrovní”. Vít Maitner hrál kategorii D, kde s přehledem postoupil ze skupiny D2. Poté se utkal v pavouku s hráčem Douškem z Přerova, se kterým ale prohrál 1:3. Vítek se tak musel spokojit “jen” se zápasem o třetí místo v divizi D, jenž následně vyhrál.

V našem týmu byl nejvýše nasazen Jakub Kolář v divizi B. S jednou porážkou v základní skupině B2 postoupil ze 2. místa do nadstavbové skupiny B1-6, kde prokázal svou formu a zbylé 3 zápasy vyhrál poměrem 3:0. Jakub se tak umístil v divizi B na 2. místě, čímž si zajistil vstupenku do nejvyšší divize A na příští krajské bodovačce.
Obrázek
Vít Maitner u bližší strany stolu

Výsledky reprezentantů oddílu stolního tenisu nám dělají velkou radost, doufejme, že na ně navážou i na dalším krajském bodovacím turnaji 15. února opět v Moravském Berouně.

Další fotky jsou k nahlédnutí zde.

Autorem článku je Jakub Kolář.
26.2.2020 | Roman Navrátil | Přečteno: 493x

Utkání