Muži na medailových pozicích na turnaji v Paloníně


Muži na medailových pozicích na turnaji v Paloníně
Poslední lednovou sobotu se v Paloníně konal již tradiční lednový turnaj. Litovelská reprezentace čítala celkem 5 hráčů - Ivan Čikl, Jakub Kolář, Lukáš Kučera, Roman Navrátil a Radek Uvízl. Turnaje se účastnila zhruba třicítka hráčů.

Dvouhra se hrála švýcarským systémem na dva vítězné sety celkem v 7 kolech. Na prvních třech místech se umístili hráči s šesti výhrami a jednou prohrou. Mezi nimi byli i naši Jakub Kolář a Radek Uvízl (Radek přišel o stoprocentní úspěšnost až v sedmém kole, kdy ho porazil Jakub). Konečné výsledky tak udal až koeficient soupeřů, s nimiž naši hráči soupeřili. Radek Uvízl tak vybojoval třetí místo, Jakub Kolář skončil druhý a turnaj vyhrál hráč Chytil z Nového Světa. S bilancí čtyř výher a tří porážek se hned v závěsu za sebou, na 13. respektive 14. místě, umístili Lukáš Kučera a Ivan Čikl. Pátý z našeho kvinteta, Roman Navrátil, dosáhl úspěšnosti tří výher a čtyř proher. Jeho výsledkem se stalo krásné 17. místo.
Obrázek
Lukáš Kučera při forhendovém úderu. Více foto ve fotogalerii

Druhou disciplínou v turnaji byly čtyřhry hrané na dva vítězné sety systémem na dvě porážky. Naše dvojice se složily takto: Lukáš s Romanem, Ivan s Jakubem a Radek Uvízl si našel parťáka v pozdějším vítězovi turnaje, Chytilovi. Hned v úvodu pavouka na sebe narazily dvě ryze litovelské dvojice. Jako vítěz z tohoto zápasu vzešel Jakub s Ivanem, ti později narazili i na další, z poloviny litovelskou, dvojici, již přehráli přesvědčivě 2:0. Na Radka s Chytilem tak zbyla “jen” třetí příčka, Ivan s Jakubem postoupili do finále, kde ale prohráli s vítězi Běhal - Koutný 0:2. Roman s Lukášem skončili na celkové 7. příčce.

Turnaj v Paloníně byl částečnou přípravou na jarní část zápasů Veřejného přeboru 1. třídy. Věříme, že si z podařeného turnaje přeneseme herní pohodu do této dlouhodobé soutěže a zlepšíme nepříznivou bilanci z podzimu.
27.2.2020 | Jakub Kolář | Přečteno: 398x

Utkání

Partneři: