Jakub Kolář mezi dvanácti nejlepšími dorostenci v Olomouckém kraji


Jakub Kolář mezi dvanácti nejlepšími dorostenci v Olomouckém kraji
Krajský přebor dorostenců, tedy výběrové klání o tituly přeborníků Olomouckého kraje, se konal v neděli 12. ledna v přerovské herně. Za náš oddíl byl nominován Jakub Kolář, který se v soutěži dvouhry ani čtyřhry neztratil.

Chlapecké kategorie se účastnilo 24 vybraných hráčů rozdělených do šesti skupin po čtyřech. Postupová matematika pro další postup v pavouku hovořila jasně, skončit do druhého místa. Jakub Kolář nejprve ve skupině D porazil silného Janíka z Ondratic 3:2 (pozn.: 4. příčka v žebříčku dorostenců), poté vyhrál i s Tkaczikem z Hnojic 3:0 a v závěrečném utkání přemohl Pokorného z Čechovic stejným poměrem. To znamenalo postup z 1. místa a osmifinálového soupeře Paseku. Zápas měl velmi vyrovnaný ráz, Jakubovi soupeř nadělal v prvním setu ”paseku” a náš hráč ho drtivě prohrál, další dvě sady ale vybojoval pro sebe. Nicméně Paseka vyhrál čtvrtý set a Jakub bohužel nezachytil úvod pátého setu a rychle prohrával 0:5. Po změně stran se mu sice podařilo snížit na 6:8, ale soupeř si vzal time a zápas dohrál do vítězného konce. Konečným výsledkem se tak stalo 9. - 12. místo mezi dorostenci v Olomouckém kraji.
Obrázek
Jakub Kolář vlevo u třetího stolu

Jakub se také účastnil čtyřhry, ve které bojoval po boku hráče Skoumala z Bludova. Nejprve porazili s přehledem dvojici Mazal - Martinec 3:0. Pak ale ve čtvrtfinále narazili na domácí dvojici Jarolím - Otáhal, která později turnaj vyhrála, a tak zápas skončil jednoznačně - 3:0 ve prospěch přerovské dvojice. Jakub se svým spoluhráčem tak skončili na pěkném 5. - 8. místě.

Litovel tak prokázala, že i pro krajskou úroveň dokáže vychovávat kvalitní hráče. Jakub v tomto turnaji předvedl, že se mu v poslední době výsledkově daří, přejeme hodně štěstí do dalších klání.

Autorem článku je Jakub Kolář.
10.2.2020 | Roman Navrátil | Přečteno: 390x

Utkání

Partneři: