V Českém poháru končíme na výborném 4. místě!


V Českém poháru končíme na výborném 4. místě!
Letos poprvé se naše družstvo účastnící se regionálního přeboru pod hlavičkou ČAST rozhodlo přihlásit i do Českého poháru. Tato soutěž se hrála specificky 3 proti 3 hráčům, tedy 1 čtyřhra a 9 dvouher.

Cesta začala pavoukem, kam jsme byli zařazeni do 3. větve. Náš tým poměrně přesvědčivě přešel přes Brodek u Prostějova a Ondratice D 7:3, respektive 10:0. Pak ale na náš tým čekaly o mnoho silnější týmy. Hranice, hrající Krajskou soutěž 2, naše družstvo překvapivě deklasovalo 10:0 a od finálového turnaje jej dělil jen 1 zápas. Dva dny poté podala trojice Voříšek, Kolář a Uvízl výborný výkon proti Kolšovu z Krajské soutěže 1. Po čtyřhře domácí sice prohrávali 0:1, ale 6 body ve dvouhrách jsme za skvělé divácké podpory mohli slavit postup do finálového turnaje.

Obrázek
Litovelská trojice, která se zasloužila o postup do finálového turnaje.

Hned o týden později se v Brodku u Prostějova konalo Final Four Českého poháru v Olomouckém kraji. Již samotné obsazení turnaje, tedy Litovel a další 3 divizní týmy, nás stavělo do pozice papírového outsidera. Na turnaji jsme se navíc museli obejít bez Tomáše Voříška. Za Tatran tak nastoupili Čikl, Kolář, Navrátil a Uvízl. V prvním zápase bohužel prohráváme s Ondraticemi 0:6. Proti Jezernici nám chyběl kousek k prvnímu bodu ve čtyřhře. Nakonec ale zapisuje alespoň jeden bod ve dvouhře Radek Uvízl a zápas končí 1:6. Největší šance jsme cítili proti oslabeným Hnojicím. Nicméně dvě prohraná pětisetová utkání pohřbila naše šance a zápas skončil 1:6 po jednom bodu Jakuba Koláře.

Celkově náš tým po 3 prohrách skončil na 4. místě, ale již samotným postupem na finálový turnaj překonal své cíle. Navíc jej ještě díky postupu čeká minimálně jeden zápas proti v celostátním kole. Pro litovelský oddíl je tento úspěch výbornou tečkou za úspěšnou sezonou.
11.6.2024 | Jakub Kolář | Přečteno: 291x

Utkání