Litovelský odchovanec Vašek Štěpánek se stal mistrem republiky!


Litovelský odchovanec Vašek Štěpánek se stal mistrem republiky!
Už je to víc jak rok, co se Václav Štěpánek vydal z Litovle do světa velkého pingpongu. Tato cesta vyvrcholila o minulém víkendu 11. a 12. června v Praze.

Na Mistrovství České republiky v kategorii U15 spojil do čtyřhry síly s přerovským Tomášem Skřivánkem. Tato dvojice sice byla nasazená až jako číslo 5, ale svou sehraností leváka s pravákem mohla překvapit. V sobotu naši postoupili po dvou přesvědčivých výhrách do čtvrtfinále. V tomto klíčovém zápase proti domácí dvojici z Elizzy Praha vyhráli první koncovku a nakonec i celý zápas, což znamenalo postup do nedělních finálových bojů a jistotu medaile.


Finálový zápasv čase 2:09:10.

Mezi 4 nejlepšími duo reprezentující Olomoucký kraj otočilo s havířovskou dvojici stav 0:1, a to znamenalo postup do finále. Tam to proti Duškovi s Králem po prvních dvou prohraných setech vypadalo beznadějně. Nicméně po vyhrané dlouhé výměně ve 2. setu za stavu 7:8 se to začalo pomalu otáčet. Snížení na 1:2, odvrácené mečboly ve čtvrtém setu a rázem naše dvojice vstupovala do pátého setu v lepší pohodě. Tam už vedla dokonce 8:3, ale zvítězit se podařilo až nejtěsnějším rozdílem 11:9. Pohádka tak byla dopsána a Vašek s Tomášem se stali mistry republiky!

Obrázek
Stupně vítězů, uprostřed v červeném dresu Vašek Štěpánek. Foto: ČAST.

Web asociace o výsledku hovoří takto: "Největší překvapení se zrodilo ve čtyřhře kadetů, kde na titul dosáhla dvojice Tomáš Skřivánek, Václav Štěpánek. Před turnajem nebyli hráči z SK Přerov a ZH Hnojice ani mezi nejvýše nasazenou čtveřicí, ovšem dokázali porazit v semifinále Jakuba Janošce s Oliverem Balvarem a ve finále pak Jakuba Duška s Ondřejem Králem. Zlaté medaile vybojovali naprosto zaslouženě."

Pro Vaška je to jednoznačně největší úspěch kariéry, kterou začínal právě u nás v Litovli. Děkujeme za skvělou reprezentaci a přejeme mnoho úspěchů do dalších let.

Celý postup turnajem je pod tímto odkazem.
19.5.2024 | Jakub Kolář | Přečteno: 778x

Utkání

Partneři: