Krajské přebory U13: Šimon Vícha slaví bronz v deblu!


Krajské přebory U13: Šimon Vícha slaví bronz v deblu!
V neděli 24. března se v Šumperku konaly krajské přebory do 13 let. Za náš klub byli nominováni Šimon Vícha a Jakub Gela.

Šimon Vícha začal turnaj ve dvouhře jako nasazená jednička základní skupiny. V prvním zápase potvrdil roli favorita a chystal se na další utkání. Pak nečekaně hladce klopýtnul s přerovským Kožuchem 0:3 a věděl, že vše se rozhodne v posledním zápase s Kreuzigerem. Šimon vedl 2:0 a měl několik mečbolů. Bohužel po nepovedené koncovce nedokázal zápas dohrát do konce a s turnajem se rozloučil v základní skupině.

Obrázek
Litovelská výprava na krajských přeborech U13. Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

V deblu náš hráč spojil síly s Radkem Grohmannem z Hnojic. Po nepodařené dvouhře se ve čtvrtfinále za stavu 1:2 Šimon vzepjal ke zlepšenému výkonu a dovedl pár do semifinále. Tam duo narazilo na nasazené dvojky Pavlinec-Navrátil. Zápas to byl vyrovnaný, nicméně zvítězit se nepodařilo a kluci si odnesli bronz. Ve smíšené čtyřhře se se Skřipcovou z Přerova dokázali dostat do čtvrtfinále turnaje.

Pro Jakuba Gelu to byly jeho první krajské přebory, a tak přijel sbírat hlavně zkušenosti. První zápas svedl proti Navrátilovi a nedostal příliš mnoho šancí. V utkání druhém, proti Nováčkovi, už to bylo o poznání zajímavější. Zápas došel až do pátého setu, ale vítězství nakonec putovalo do Moravského Berouna. Poslední zápas Jakub prohrál se Škopíkem 0:3. Ve čtyřhře Jakub spojil síly s Nováčkem z M. Berouna a společně vybojovali 5.-8. místo.

Obrázek
Spolupráce Litovle a Moravského Berouna. Foto: Jakub Kolář. Více foto ve fotogalerii.

Naši tak odjížděli ze Šumperka s bilancí jednoho bronzu zásluhou Šimona Víchy. Jeho a také bratra Mikuláše čekají v této sezoně ještě krajské přebory U15, kde se pokusí zabojovat o další medaili.

Celkové výsledky jsou pod tímto odkazem.
5.4.2024 | Jakub Kolář | Přečteno: 103x

Utkání

Partneři: