5. krajský bodovací turnaj v Moravském Berouně


5. krajský bodovací turnaj v Moravském Berouně
V polovině února se opět v herně v Moravském Berouně konal již pátý z šesti bodovacích turnajů. Náš oddíl reprezentovalo celkově 5 hráčů s podporou trenéra a několika rodičů. Jmenovitě to byli Jakub Kolář, Vítek Maitner, Václav Štěpánek, Mikuláš a Šimon Víchovi a trenér Lukáš Kučera.

Velká premiéra čekala na Jakuba Koláře v divizi A. V základní skupině A1 hned v prvním utkání narazil na reprezentanta Otáhala, s nímž prohrál 0:3. Průběh dalších 4 zápasů byl sice vyrovnaný, avšak zvítězil v nich pouze jednou nad Pasekou ze Šumperka. To znamenalo 5. místo a skupinu o umístění A7-12, kde na Jakuba čekala další tři utkání. První z nich prohrál s Hejdukem 0:3, dále ve vyrovnané koncovce podlehl Petrekovi 2:3 a zvítězil až v závěrečném utkání proti Ďulákové z Přerova. Jakub obsadil konečné 10. místo.

Vít Maitner byl bohužel z důvodu předchozích neúčastí na bodovačkách zařazen do divize F, kde odehrál 7 utkání. V pěti zápasech skupiny F1 neztratil ani set a do pavouka tak postoupil z prvního místa. Semifinálové utkání se zdálo být pro Vítka papírově jednoduché, Vítek neztratil se Sadilem z Bludova ani set a postoupil do finále o 1. místo v divizi F. Víťa finále nezačal přesvědčivě, když s Šafářem z Dlouhomílova prohrál první set, pak se hra ale vyrovnala a Vítek zvítězil, jak v tomto zápase, tak i v divizi F.
Obrázek
Mikuláš Vícha, u vedlejšího stolu Vítek Maitner

Do divize F se dostal také Mikuláš Vícha. Ze základní skupiny F2 si odnesl dvě vítězství poměrem 3:0 a tři prohry 1:3. Mikuláš v této skupině obsadil čtvrtou příčku, to znamenalo utkání o celkové sedmé místo s čtvrtým hráčem ze skupiny F1. S hráčem Málkem z Bludova Mikuláš přesvědčivě zvítězil 3:0 a vybojoval sedmou příčku.

V “géčku” jsme měli dvojnásobné zastoupení. Šimon Vícha bojoval ve skupině G1, ve které předvedl bojovný výkon. Především v posledním zápase skupiny proti Dohnalovi z Bystrovan, který prohrál až v koncovce pátého setu 2:3. Jinou výhru Šimon nepřidal a skončil na 12. místě. Nicméně ukázal dobrou hru, která se zápas od zápasu zlepšuje.

Václav Štěpánek dokázal po několika dramatických pětisetových utkáních vyhrát základní skupinu G2. Odtud z prvního místa postoupil do semifinále, kde zvítězil nad Ratajským z KST Olomouc 3:0. Ve finále divize G podruhé na turnaji narazil na Dostála z Šumperka, kterého oproti prvnímu zápasu ze skupiny přehrál přesvědčivěji 3:1 a tím vybojoval první místo divize G.
Obrázek
Litovelská reprezentace na 5. KBTM

Poslední krajský bodovací turnaj se uskuteční 29. února pro divize A - C v Přerově, pro zbylé divize v herně v Němčicích nad Hanou. Věříme v další úspěchy našich mladíků.

Kompletní fotogalerii je možné si prohlédnout pod tímto odkazem.
1.3.2020 | Jakub Kolář | Přečteno: 458x

Utkání

Partneři: